Η Εlampsis δραστηριοποιείται επίσης στα ρολά ασφαλείας, γκαραζόπορτες, αυτοματισμούς θυρών.

www.elampsis.gr/rola-gkarazoportes

  Η θερμομόνωση είναι από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις σε μία κατοικία για την ενεργειακή της αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Αφορά στη θερμική θωράκιση με μονωτικά υλικά του κελύφους (τοιχοποιία, δώμα κλπ.) του κτιρίου. Ηθερμομόνωση μειώνει σημαντικά τις θερμικές απώλειες του χώρου με αποτέλεσμα να θερμαίνεται (ή να ψύχεται)  ευκολότερα και γρηγορότερα και να διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης ή ψύξης (καυστήρας πετρελαίου-φυσικού αερίου, κλιματιστικά, τζάκια κλπ.) που χρησιμοποιούμε και παράλληλα γίνεται πιο άνετη η διαμονή μας.
Το γεγονός λοιπόν ότι μία κατοικία με θερμομόνωση έχει πολύ μικρότερο κόστος θέρμανσης-ψύξης και προσφέρει συνθήκες άνεσης, αυξάνει την εμπορική της αξία και την καθιστά περισσότερο ελκυστική στους μελλοντικούς αγοραστές ή ενοικιαστές. Τα παραπάνω καθώς και το γεγονός ότι η θερμομόνωση έχει μεγάλη διάρκεια ζωής  όση σχεδόν και η διάρκεια ζωής του κτιρίου, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή της θερμομόνωσης σε μία κατοικία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με άλλες παρεμβάσεις.
 
knauf thermoprosopsis
 

     Το Σύστημα Θερμομόνωσης της Knauf - Thermoprosopsis

 
Το ολοκληρωμένο, πιστοποιημένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποιήσεων ΕΟΤΑ σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης "Knauf Thermoprosopsis" επιδεικνύει μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων και αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο θερμομόνωσης καινούριων αλλά και παλαιών κτιρίων και διαθέτει σήμανση CE, γεγονός που εξασφαλίζει την άριστη ποιότητά του.

Κατά την εφαρμογή του συστήματος δόμησης Knauf Thermoprosopsis επικολλώνται θερμομονωτικές πλάκες ειδικών προδιαγραφών, εξωτερικά στις όψεις των κτιρίων. Στην συνέχεια διαμορφώνονται επάνω τους τα επιθυμητά διακοσμητικά αρχιτεκτονικά στοιχεία (σκοτίες, κορνίζες κτλ) και τέλος εφαρμόζονται υψηλής ποιότητας επιχρίσματα ενισχυμένα με κατάλληλο υαλόπλεγμα. Τα τελικά επιχρίσματα είναι έγχρωμα ή λευκά και υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή ανάμεσα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τεχνοτροπίες.

tomi thermoprosopsis  wall-image 

 
Η Knauf ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κτιρίου και τις επιθυμίες σας, σας προτείνει τρεις εναλλακτικές λύσεις που καλύπτουν πλήρως κάθε κατασκευαστική ανάγκη
•    Thermoprosopsis Fine - Για λεία τελική επιφάνεια, εύκολα μερεμέτια, βέλτιστη διαπνοή και ποιοτικά χρώματα (ινοπλισμένα - αυτοκαθαριζόμενα). Εκτός του μονωτικού αποτελείται από τσιμεντοειδές βασικό επίχρισμα, πλέγμα ενίσχυσης ειδικών προδιαγραφών με αντιαλκαλική προστασία και τσιμεντοειδές τελικό επίχρισμα που βάφεται με σιλικονούχο τελικό επίχρισμα.
•    Thermoprosopsis Organic - Για ανταγωνιστικό κόστος, έγχρωμο τελικό επίχρισμα, ελαστικότητα και ταχύτητα δόμησης. Εκτός του μονωτικού αποτελείται από τσιμεντοειδές βασικό επίχρισμα, πλέγμα ενίσχυσης ειδικών προδιαγραφών με αντιαλκαλική προστασία, έγχρωμο αστάρι με χαλαζιακή άμμο και έγχρωμο στη μάζα του ακρυλικό ή σιλικονούχο επίχρισμα.
•    Thermoprosopsis Flex - Για βέλτιστη ελαστικότητα, έγχρωμο τελικό επίχρισμα, ταχύτητα δόμησης και ευκολία εφαρμογής. Εκτός του μονωτικού αποτελείται από τσιμεντοειδές βασικό επίχρισμα, πλέγμα ενίσχυσης ειδικών προδιαγραφών με αντιαλκαλική προστασία, έγχρωμο αστάρι με χαλαζιακή άμμο και έγχρωμο στη μάζα του ακρυλικό ή σιλικονούχο τελικό επίχρισμα.


Σχετικά αρχεία:
Oλοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Thermoprosopsis


Tεχνικός οδηγός ThermoprosopsisTεχνικός οδηγός Thermoprosopsis